Kontakt

Tradicija

Preko 100 godina naše korporativne istorije ima svoje porjeklo od dva izuzetna čovjeka sa energijom za akciju i svježim pionirskim duhom. U Queisser Pharma još uvek osjećamo njihov duh za pomaganje i zdravlje do današnjeg dana i izvlačimo želju za našim poslovnim aktivnostima. 

Korporativna historija Queisser Pharma

Queisser Pharma danas ima preko 100 godina korporativne historije. Sveobuhvatno znanje je kod nas tradicija.

Sve je počelo u 1897. godini u maloj farmaceutskoj fabrici u Hamburgu. Licencirani farmaceut Alfred Queisser je došao u Hamburg tražeći sreću kao proizvođač. On se fokusirao na proizvodnju zdravstvenih i proizvoda za njegu kao što su kreme, tečni sapun i pasta za zube. Uprkos teškim okolnostima, Alfred Queisser je konstantno uspijevao da širi kompaniju. Svoj uspjeh pripisuje sveobuhvatnom talentu za poduzetništvo, nauku i promociju, kojeg je ujedinio u jednu osobu.

Josef Peter Hennes, hemičar iz Essena, stvorio je drugi korjen današnje kompanije Queisser Pharma. Godine 1919. razvio je originalnu formulu današnjeg Doppelherz® Energy Tonic iz biljaka i drugih prirodnih sastojaka. Tonik je proizveden i uspješno plasiran u kompaniju koju je osnovao, zvala se također Doppelherz.

Kompanije su se ujedinile i postale “Queisser Pharma”. Od kraja 70-tih godina Queisser Pharma je u vlasništvu porodične holding ompanije “HGDF Familienholding Ltd. Co. KG”, davno uspostavljene porodične kompanije smještene u Flensburgu, čija je matična kompanija osnovana u Flensburgu davne 1738. godine.

Queisser Pharma danas

Od 1987. godine sjedište nam je u bivšim proizvodnim halama komapnije za proizvodnju ruma u Flensburgu. Pored ostalih brendiranih Queisser proizvoda, proizvedeno je oko 1 milion litara Doppelherz Energy Tonika, bočica, upakovane za tržište i otpremljene svake godine.

Kompanijom se upravlja na moderan, ali u isto vrijeme na tradicionalan i savjestan način. Moderni i inovativni zdravstveni proizvodi se proizvode redovno i kreirani su na bazi već uspostavljenih iskustava i stručnosti.

Potražnja za zdravstvenim proizvodima pokazala je trend rasta već nekoliko decenija. Kapaciteti se kontinuirano prilagođavaju i proširuju zbog stalno rastuće popularnosti naših proizvoda. Naši proizvodi se proizvode, pakiraju i šalju u savremenim proizvodnim linijama. Proizvodi se transportuju iz Flensburga širom Njemačke i daleko izvan državnih granica Broj naših uposlenika je također u stalnom porastu. Samo u Flensburgu imamo preko 250 uposlenih i jedan smo od najvećih poslodavaca u gradu.

Budućnost Queisser Pharma

Na tržištu zdravstvenih proizvoda dolazi do stalnih promjena. Očekivani životni vijek i svijest da zdravlje leži u vlastitim rukama također raste sa svakom generacijom. U današnje vrijeme ljudi su aktivni, zdravi i uključeni u društveni život u naprednoj dobi. Zanimanje za samostalnom zdravstenom zaštitom i profilaksom je u porastu.

Brz tempo našeg vremena u više navrata izaziva nas kao savremenu kompaniju – i mi kontinuirano ispunjavamo izazove i odgovaramo na promjene. Ovu promjenu karakterišu velike promjene na tržištu koje su, između ostalog, uzrokovane demografskim razvojem strukture stanovništva u zemljama širom svijeta.