Kontakt

Pravila privatnosti

Queisser Pharma, kao provajder ove internetske stranice, prepoznaje pravo korisnika na samoopredjeljenje informacija, te se stoga pridržava zakonskih odredbi o privatnosti podataka, a posebno odredbama TMG-a i BDSG-a. Za svaki pristup tim internetskim stranicama, podaci se prikupljaju u zapisničkoj datoteci u vezi s procesom pristupa datotekama.

Posebno se prikupljaju sljedeći podaci za svaki pristup:

  • IP adresa računara sa kojeg se pristupa web stranici,
  • Ime otvorene datoteke,
  • Datum i vrijeme pristupa,
  • Količina prebačenih podataka.

Prikupljeni podaci se koriste u samo statističke svrhe. Nijedan podatak neće biti proslijeđen trećim stranama.

Opšti uslovi korištenja

Koristimo kolačiće – male datoteke koje sadrže informacije o konfiguraciji. Oni nam pomažu da odredimo pojedinačne postavke i da implementiramo posebne korisničke funkcije. Ne obrađujemo nikakve lične podatke takvim korištenjem kolačića.

Imate mogućnost da spriječite upotrebu kolačića pomoću konfiguracionih postavki vašeg pretraživača. Sve funkcije ove web stranice su također dostupne bez kolačića, međutim, neke korisničke definicije i postavke neće biti dostupne ako su kolačići onemogućeni.

Svi spašeni podaci se brišu nakon najviše 48 sati.

U slučaju bilo kakvih pitanja ili sugestija i komentara u vezi sa privatnošću podataka, pošaljite e-mail našem webmasteru.

U cilju optimizacije web stranice koristimo alat za web analizu Google Analytics kompanije Google Inc. (“Google”). Google Analytics koristi takozvane “kolačiće”, male tekstualne datoteke koje su sačuvane na vašem računaru i koje omogućavaju analizu korištenja web stranice. Podaci koje je generisao kolačić u vezi sa korištenjem ove web stranice (uključujući i vašu IP adresu) se zatim prenose na Google server u SAD i tamo se čuvaju. U vezi s tim koristimo tzv. “_anonymizeIp ()” skriptu, koja garantuje da je vaša IP adresa (nakon pokretanja geo-lokalizacije) odmah anonimizovana od strane Google-a. Google će koristiti ove podatke kako bi ocijenio korištenje web stranice, sastavio izvještaje o aktivnostima web stranice za operatora web stranice i pružio druge usluge vezane za korištenje web stranice i interneta. Google će takođe prenijeti ove podatke trećim licima gdje god je to zakonski potrebno ili gdje treća lica obrađuju ove podatke nakon dodjele od strane Google-a.

Korištenje Facebook društvenih dodataka (plugins) i drugih Facebook usluga

Naša web stranica može sadržavati i društvene dodatke (“plugins”) iz socijalne mreže facebook.com (“Facebook”). Facebook upravlja kompanija Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, u SAD.

Plugini se mogu prepoznati po Facebook logotipu (bijelo “f” na plavoj pločici ili logotip “thumbs up”) ili se identifikuju na etiketi “Facebook Social Plugin”. Spisak i dizajn Facebook društvenih dodataka možete pogledati ovdje: developers.facebook.com/plugins.

Kada otvorite web stranicu našeg prisustva na internetu koja sadrži takav plugin, vaš pretraživač automatski uspostavlja direktan kontakt sa Facebook serverima. Sadržaj plugina se šalje Facebook-om direktno u vaš pretraživač, koji ga integriše na web stranicu. Odgovarajući na to, mi nemamo uticaja na obim podataka koje Facebook zabilleži pomoću ovog plugin-a, te samim tim vas informišemo prema trenutnom statusu našeg znanja:

Integrišući dodatke, Facebook prima informacije koje ste pozvali na odgovarajuću lokaciju našeg prisustva na Internetu. Ako ste prijavljeni na Facebooku, Facebook može dodijeliti vašu posjetu vašem Facebook računu. Ako ste u interakciji sa pluginima, na primjer klikom na dugme “Sviđa mi se” ili dodavanjem vašeg komentara, odgovarajuće informacije se prenose iz vašeg pregledača direktno na Facebook i čuvaju tamo. Ako niste član Facebook-a, još uvijek postoji mogućnost da Facebook dobije informacije i sačuva vašu IP adresu, a moguće i druge podatke koji se odnose na pretraživač koji koristite.

Pored toga, možemo koristiti i druge usluge Facebook-a koje omogućavaju korištenje podataka u vezi sa ponašanjem za optimiziran prikaz oglašavačkih medija (npr. reklamni baner) i analizu mjera oglašavanja.

Konačno, na nekim našim web stranicama omogućavamo i korištenje Facebook-Connect-a.

Za dodatne informacije o funkcionalnostima Facebook društvenih dodataka i Facebook Connect-a, kao i za detalje u vezi sa obradom i korištenjem podataka u reklamne svrhe, molimo idite na obavještenja o zaštiti podataka Facebook-a: www.facebook.com/about/privacy/

Ovo je također mjesto gdje ćete naći informacije o opcijama koje su vam na raspolaganju za ograničavanje ili isključivanje korištenja vaših podataka u svrhu oglašavanja.

Ako ste član Facebook-a i ne želite da Facebook koristi naše prisustvo na internetu da prikuplja podatke o vama i da ih poveže sa vašim podacima o članstvima spašenim na Facebook-u, prvo morate da se odjavite sa Facebook-a prije posjete našoj internet stranici.

Također je moguće blokirati Facebook društvene plugine sa dodacima za vaš pretraživač, na primjer pomoću “Facebook Blocker” ili “disconnect”.

Korištenje dugmeta “+1” Google-a

Ovaranje web sajtova koji sadrže “+1 dugme” kreira vezu sa Google serverima. Google serveri se najvjerovatnije takođe nalaze u SAD-u.

Otvaranje web stranice može Google-u dati informaciju da ste otvorili odgovarajuću web stranicu. Ovo je naročito slučaj kada ste već prijavljeni na neku od različitih usluga koje nudi Google u vrijeme kada otvarate te web stranice.

Prema Googleovim informacijama, “+1 dugme” se ne koristi za prikupljanje vaših posjeta web stranicama. Naročito Google navodi da korisnikova istorija pretraživanja nije trajno sačuvana; normalno, međutim, podaci o vašoj posjeti će biti sačuvani u trajanju od dvije sedmice.

Prema Google-u, kada kliknete na “+1 dugme” informacije na vašem Google profilu, adresa web stranice na kojoj ste kliknuli na dugme +1, vaša IP adresa i drugi podaci se sačuvaju u Google-u. Ako ponovo kliknete na “+1 dugme” da biste povukli svoju preporuku, podaci se brišu.

Google također koristi kolačiće za obradu informacija o korištenju web stranica. Što se tiče rukovanja kolačićima, pogledajte odgovarajući dio o kolačićima u našoj izjavi o zaštiti podataka.

Mi sami nemamo uticaja na to koje podatke Google snima, obrađuje i koristi kada otvarate web stranicu. U vezi sa ovim pogledajte uputstva za zaštitu podataka Google-a, koja se mogu vidjeti ovdje: www.google.com/intl/de/policies/privacy/

Uključivanje drugih provajdera usluga

Kao mjere za održivo optimiziranje naših web stranica i također omogućavanje uspjeha reklama za mjerenje, u nekim slučajevima koristimo tzv. “piksele za praćenje” i / ili tehnologiju kolačića. Neke od naših web stranica koriste kolačiće koje je dizajnirala njemačka kompanija “pilot”. Ovaj kolačić se koristi npr. da kontroliše prikaz oglasa sa ciljem da predstavi oglase koji su posebno optimizirani za vas. Vi naravno možete odbiti korištenje ovog kolačića u svako vrijeme tako što ćete postaviti takozvani “opt-out” cookie. Za više detalja o opt-out proceduri, molimo vas da posjetite sljedeću web stranicu: www.pilot.de/en/rechtliches/cookie-opt-out.html

Stanje: 27.05.2015