Kontakt

Kvalitet

Imamo najviši standard za kvalitet naših Queisser proizvoda. Obećanje kvaliteta je sa jedne strane smjernica za naš rad, a sa druge strane garancija za naše kupce da Queisser proizvodi pružaju konzistentan pozitivan doprinos zdravlju. Svi procesi u vezi sa razvojem proizvoda podliježu najstrožijoj higijeni i kontroli kvaliteta. Ovo započinje odabirom sirovina, produžava se individualnim proizvodnim koracima i završava se završavanjem finalnog proizvoda.

Queisser Pharma posjeduje veći broj certifikata

Naša kompanija je certificirana prema smjernicama dobre proizvođačke prakse (GMP). Shodno tome, ispunjavamo standarde osiguranja kvaliteta Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za procese farmaceutske proizvodnje. GMP je dio osiguranja kvaliteta u Queisser Pharma. Na taj način obezbjeđujemo da se naši proizvodi proizvode reproducibilno i mogu se provjeriti u skladu sa odgovarajućim standardima kvaliteta. Dakle, osigurali smo da su svi proizvodi iz našeg asortimana također prikladni za namijenjenu svrhu zdravstvene primjene.

Kvaliteta korištenih sirovina provjerava se na početku cijelog proizvodnog procesa. Zato imamo najvišu kvalitetu standarda za naše dobavljače svih aktivnih sastojaka. Naši Queisser Pharma dobavljači su certificirani i u skladu s tim se redovno provjeravaju.

Prirodni aktivni sastojci

Mnogi prirodni aktivni sastojci sadržani su u našim zdravstvenim proizvodima. Kvalitet i pažljivo rukovanje prirodnim aktivnim sastojcima bitno je za proizvodni proces farmaceutskih ili prehrambenih suplementa. Na kraju krajeva, imaju važnu ulogu u pozitivnom uticaju na ljudski organizam.

Do danas neki od biljnih ekstrakata koje koristimo potiču iz biljaka koje rastu u divljini. Na primjer, glog se i dalje pažljivo bere ručno u šumama istočne Evrope.

Uzgoj valerijane, hmelja i drugih ljekovitih biljaka također se odvija prema visokim standardima kvalitete. Ovi standardi uključuju preciznu kontrolu kvaliteta zemljišta, tokom koje se mjeri zagađenost i sadržaj teških metala. Naravno, upotreba pesticida je kategorički zabranjena. Dodatna kontrola se vrši za vrijeme žetve. Primjer: ginseng korijeni moraju rasti 5 godina prije nego dođe do žetve. Ako su korijeni prerano ubrani, tada korjenov ekstrakt sadrži mnogo manje aktivnih sastojaka.

Standardi kvalitete

Svaka serija isporučena Queisser Pharma pažljivo se ispituje u lokalnoj Queisser laboratoriji u Flensburgu na zagađenost i čistoću. Ispitivanje sadržaja aktivnih sastojaka mora biti obavljeno prije nego što se sirovina može predati u proizvodnju Queissera.

Isti visoki standardi kvaliteta primjenjuju se i na sastojke koji se koriste u proizvodnji tonika. Svake godine punimo preko 4 miliona boca Doppelherz tonika u našoj Queisser fabrici u Flensburgu. Također pakujemo i isporučujemo preko 500 miliona kapsula i tableta.

Na primjer, kriteriji inspekcije za proizvodnju tonika uključuju aktivni sastojak i sadržaj etanola, gustinu tečnosti, udio šećera i aromu. Naravno, vještački pojačivači ukusa se ne dodaju. To može značiti da tonik može biti različitog okusa, u zavisnosti od regionalne raznovrsnosti sastojaka i klimatskih uslova tokom sazrijevanja biljaka. Mi ovim jasno dokazujemo da su naši tonici podložni pravilima prirode, a manje hemiji.

Kvalitet svih proizvoda je konstantan i verifikovan pomoću propisanih proizvodnih parametara i sveobuhvatne dokumentacije validiranih proizvodnih procesa koje koristi Queisser. Kao i svaki farmaceutski proizvođač, Queisser Pharma je predmet redovnih inspekcija kako bi se osiguralo da proizvodnja bude u skladu sa njemačkim i EU smjernica.